Tips - Svårt att gå i högklckat? - Inte efter detta!

Linn gav mig en idé att skriva lite tips till dom som har lite svårt för att gå i högklackat. Det är ju enormt snyggt med höga klackar och det gör även så att benen ser mycket vältränade ut. Så det är helt enkelt en av fördelarna med att vara tjej att man kan ha grymt snygga skor som gör att man ser smalare ut och får bättre hållning :)

Men med allt gott kommer ont. Givetvis är det inte en dans på rosor att gå i höga klackar, det kan göra ont både här och var efter en helkväll i heels. Men precis som med allt annat så går det alltid att fuska sig till bra resultat om man har dom rätta knepen. 

Här kommer några av mina tips:

1. Köp inte för höga skor. Om du inte är van att gå i klackar köp då inte ett par 1 decimetare på torsdagen och tro att du ska klara en hel fredagskväll i det. Mitt tips är istället att om du har hittat ett par ur snygga heels om du vet att du ska på ett extra fint tillfälle köp då också ett bar billiga klackar som är ungefär hälften så höga som du kan träna i, kanske från second hand eller har du kanske nån kompis/syster/mamma som har några du kan få låna.

2. Öva öva öva! Övning ger färdighet helt enkelt. Gå omkring med heelsen hemma en kväll när du städar eller nått, att vänja dig vid höjden är steg nummer ett. Börja då med de lägre klackarna och gå över till dina snyggingar när du känner att du är redo. Du behöver alltså inte gå ut med klackarna för att öva. Nejnej, inte ska du behöva skämmas för dina rangliga koben som du har i början. Glöm inte att sätta fast något mjukt över klacken så att du inte stampar hål i hela trägolvet, det uppskattas inte kan jag lova!

3. Gå på rätt sätt. När du känner att du har övat tillräckligt och du faktiskt kan gå i skorna utan att falla pladask på ansiktet är det dags att börja öva gång. Det är viktigt att kunna gå på rätt sätt om man vill se snygg ut i sina nya höga heels. För att kunna visa upp klackarna måste du kunna visa upp dig själv. Tänk på hållningen när du går! Det är inte smickrande att se ut som Quasimodo hur snygga skor man än har så hjälper det tyvärr inte folk från att ta bort ögonen från din dåliga hållning. 

Så får du rätta gångstilen:

Lyft blicken: Håll huvudet högt. Sök ögonkontakt och le.
Axlar bak: Skjut bak axlarna och sträck på ryggen.
Armarna intill: Armarna ska gå nära och parallellt med kroppen. Det är bara på catwalken man kan pendla med armarna rakt ut från sidan.
Swing it: Låt höfterna följa med i rörelsen.
Ihop med benen: Gå inte för bredbent.
Raka fötter: Ha parallella fötter, så att skorna varken pekar inåt eller utåt.
Hälen först: Klacken i backen innan tårna nuddar golvet.

4. Tro på dig själv! Mitt sista tips är att så länge du tror på dig själv och tycker att du själv är snygg så kommer andra göra det också. Bra självförtroende och en positiv utstrålning är nyckeln!

Lycka till !


Kommentarer


Elena

haha nä, jag är en sådan tjej som älskar att gå i höga klackar och kan gå i dem :)

2011-05-02 11:42:43
http://tjenaelena.blogg.se/

sannalitens.blogg.se

Svar: Okej, härligt :) Här har det kommit någon enstaka nattskur, annars har det varit fint väder. Men nu börjar det bli molnigt. Hade du en bra valborg? :)

Kramar, Sannalitens.blogg.se

2011-05-02 12:13:24
http://sannalitens.blogg.se/

Sofia

Kör igång veckans blogg, var gärna med :)

2011-05-02 12:39:04
http://urmittperspektiv.devote.se

Cicci -

väldigt bra tips!

2011-05-02 14:11:39
http://rwawr.blogg.se/

Linn

vad skulle jag göra utan dig?

2011-05-02 15:19:00
http://linnromell.blogg.se/


» namn

» mail

» www

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
länkar arkiv